Δημήτρης Μαλλάς

Μία μικρή …ανατροπή περιείχε η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft Hellas για τις αλλαγές στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την οποία σας είχε ενημερώσει το «Β» εδώ και 10 ημέρες. 

Η ανατροπή έγκειται στο ότι αρχικά υπήρχε η ενημέρωση ότι η Πέγκυ Αντωνάκου, η οποία κατείχε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα θα μετακινείτο εσωτερικό στον οργανισμό της Microsoft και θα έπαιρνε θέση με πιο διεθνή ρόλο. Μάλιστα, αυτό είχε ανακοινωθεί και εσωτερικά στην εταιρεία.

Όμως, η επίσημη ανακοίνωση που απεστάλη πριν από λίγο αναφέρει ότι η κα Αντωνάκου αποχωρεί από τη Microsoft με την εταιρεία «να την ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή της στην επίτευξη σημαντικών στρατηγικών και επιχειρηματικών στόχων κατά τα τελευταία 7 χρόνια και της εύχεται κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα». 

Δείτε επίσης: Επιβεβαίωση του «B» για τις διοικητικές αλλαγές στην Microsoft Hellas

Ο διάδοχος της για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν έχει ακόμη οριστεί. Όπως έλεγαν και οι αρχικές πληροφορίες, τα καθήκοντα αυτά αναλαμβάνει προσωρινά ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα και μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μιχαλόπουλος, έχει διανύσει μια μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία στην αγορά τεχνολογίας αλλά και τη Microsoft. Ο ίδιος εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 2014, ως Διευθυντής Καταναλωτικών προϊόντων (Consumer Channels Group), και, παρά το γεμάτο προκλήσεις μακροοικονομικό περιβάλλον,  συνέβαλλε στην ανάπτυξη του τομέα πωλήσεων για τρία συνεχόμενα χρόνια. Από την αμέσως επόμενη θέση του, ως Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων (Enterprise Commercial Sales  Director), συνέβαλλε στη βελτίωση και αλλαγή του παραδοσιακού μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας, ενισχύοντας σημαντικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ίδιας της Microsoft και καταγράφοντας σημαντικές εμπορικές  επιτυχίες, και στις τρεις αγορές της ευθύνης του. Aπό τον ενισχυμένο ρόλο που αναλαμβάνει για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εστιάσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των πελατών και συνεργατών της εταιρείας.  

Ο κ. Μιχαλόπουλος κατέχει BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex και MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου London καθώς και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here