Το ένα δισ. ευρώ θα προσεγγίσει η μεγάλη επένδυση της Microsoft σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, ενώ θα είναι πλήρως λειτουργική σε βάθος 2-3 ετών. Ο πληθωρισμός δεν θα ανακόψει τις αντίστοιχες επενδύσεις μετάβασης από τις εταιρίες, αντίθετα θα τις επιταχύνει γιατί είναι ο πιο σημαντικός τομέας μέσω του οποίου μπορούν οι επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη τους.

Πρόσθεσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης προκύπτουν μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων και ανάπτυξης. Μόνο απ’ τη δράση των Voucher προς τις ΜμΕ για την ενοικίαση licenses και υπηρεσιών στο cloud αναμένεται να επενδυθούν στην αγορά 260 εκατ. ευρώ (180 εκατ. ευρώ απ’ την επιδότηση και άλλα 80 εκατ. ευρώ απ’ τη συμμετοχή των ίδιων των επιχειρήσεων).

Αυτά προανήγγειλε ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, σε ενημερωτική εκδήλωση της Microsoft προς τους συνεργάτες της για τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλόπουλος,  «αγοράσαμε τα οικόπεδα, εντάξαμε το επενδυτικό σχέδιο στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων και πλέον έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών», ενώ διευκρίνισε πως η πολυπλοκότητα της κατασκευής απαιτεί μία αδειοδοτική διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει ακόμη και το ένα έτος, προσδιορίζοντας την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών το 2023. «Ως το 2025 μπορούμε να πούμε ότι τα data centers θα είναι σε πλήρη λειτουργία», είπε.

Η επένδυση της Microsoft Operations Hellas, αποτελείται από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), στην ανατολική Αττική κι έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 976 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 10ετίας, όπως είχε ανακοινώσει η Διυπυοργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο οι πληθωριστικές πιέσεις όχι μόνο δεν πρόκειται να αναβάλουν επενδύσεις των εταιρειών στο κομμάτι της τεχνολογίας και του ψηφιακούς τους μετασχηματισμού, αλλά θα τις επισπεύσουν «αφού θα είναι ο μόνος τρόπος για να συγκρατήσουν το λειτουργικό τους κόστος και να παραμείνουν ανταγωνιστικές».

Στις επενδύσεις που κάνει η Microsoft στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνουν επίσης και το Πρόγραμμα GR for Growth, στο πλαίσιο του οποίου έχει δεσμευθεί να εκπαιδεύσει σε βάθος πενταετίας 100.000 άτομα στις ψηφιακές δεξιότητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here