Η Mastercard, το ‘Ίδρυμα Bill & Melinda Gates n και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome, ανακοινώνουν χρηματοδότηση ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ενίσχυση και βελτίωση των θεραπειών αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι τρεις εταίροι, στοχεύουν στον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την ανάπτυξη, καθώς και την αύξηση του αριθμού των νέων θεραπειών, για την αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, δεσμεύονται για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπευτικές αγωγές, καθιστώντας δυνατή τη διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων σε ασθενείς με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία των τριών εταίρων, που ονομάζεται “COVID-19 Therapeutics Accelerator”, πρόκειται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη ταχύτερη δημιουργία και αξιολόγηση φαρμακευτικών και βιολογικών παρασκευασμάτων, με σκοπό την άμεση θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τον ιό COVID-19, καθώς και την αντιμετώπιση νέων παθογενειών που μπορεί να επιφέρει ο ιός σε βάθος χρόνου.

Ο “COVID-19 Therapeutics Accelerator”, αναμένεται να διεξάγει όλα τα στάδια των διαδικασιών ανεύρεσης, δημιουργίας και διάθεσης φαρμακευτικών θεραπειών, στα πρότυπα αντίστοιχων συνεργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού Έμπολα το 2014. Οι λειτουργίες του θα περιλαμβάνουν την συγκέντρωση και τον συντονισμό των επενδυτικών πόρων, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο την επιτάχυνση των ερευνητικών διαδικασιών.  

Οι τρεις εταίροι αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και με ένα μεγάλο εύρος παγκόσμιων πολιτικών θεσμών και ρυθμιστικών φορέων. Η Mastercard, μέσω του Mastercard Impact Fund, έχει δεσμεύσει έως  25 εκατομμύρια δολάρια για τη θέσπιση των βάσεων και την έναρξη της πρωτοβουλίας, ενώ το Ίδρυμα Gates και ο οργανισμός Wellcome συνεισφέρουν ο καθένας έως 50 εκατομμύρια  δολάρια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here