Χάραξη στρατηγικής για ανάπτυξη υποδομών, εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό και εκπαίδευση των εργαζομένων είναι απαραίτητα στην Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Μασούτης στο 1ο διήμερου Αναπτυξιακό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στη Νέα Ποτίδαια.

«Ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με τα κατά τόπους επιμελητήρια, έχουμε ένα πολύ σοβαρό έργο. Πρέπει να καταγράψουμε όλες τις ανάγκες της εργασίας. Φαίνεται απλό, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις  ανάγκες. Ακόμα και να βρίσκαμε κόσμο, αν δεν εξασφαλίσουμε στους απασχολούμενους στο τουριστικό προϊόν, τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής, πάλι θα χάναμε τους εργαζομένους. Έτσι σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ και τα  υπουργεία Ανάπτυξης  και Εργασίας  πρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιο ώστε να διασυνδεθούν οι υποδομές με την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση, ακόμα και για τα πιο απλά επαγγέλματα. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε ερασιτεχνικά γιατί δε θα αντέξουμε τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε τουριστική εκπαίδευση για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ υποστήριξε ότι «…υπάρχει ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού καθώς υπάρχει, σχέση άμεση εκπαίδευσης στελεχών και εργαζομένων. Θέλουμε χάραξη στρατηγικής, νοσοκομεία, μαρίνες. Πρέπει να ξέρουμε πόσες χρειαζόμαστε, πόσους και ποιους δρόμους θέλουμε, πώς διασυνδέεται με τις επιχειρήσεις τουρισμού. Θέλουμε υποδομές».

Τέλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Επιμελητήριου Χαλκιδικής, Γιάννη Κουφίδη, τόνισε: «Η ΚΕΕΕ είναι δίπλα σου και σε ό,τι χρειαστείς θα είμαστε πάντα δίπλα σου, εγώ και η διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ, καθώς υπάρχει πλήρης αποδοχή και καθολική στήριξη. Το έργο σου αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί λειτουργείς ως παράδειγμα και τη δράση σου ακολουθούν και άλλες περιοχές της χώρας».