Την ανάγκη λήψης αντισταθμιστικών μέτρων για τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Ιωάννης Μασούτης, σημειώνοντας ότι “δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την απόφαση ματαίωσης της 85ης φετινής διοργάνωσης”, στο πλαίσιο της αποφυγής διάδοσης του κορονοϊου.

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για την ΔΕΘ, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο κ. Μασούτης σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Είναι προφανές ότι η ΔΕΘ-Helexpo AE είναι αυτή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την απόφαση ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος πρότεινε την πλήρη φοροαπαλλαγή και εισφοροαπαλλαγή της εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για 12 μήνες “ως αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων της”.

Ειδικότερα, ο κ. Μασούτης προτείνει την απαλλαγή της εταιρείας από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ για 12 μήνες, φόρου εισοδήματος για τη χρήση 2020, ΕΝΦΙΑ για το 2020 και εργοδοτικών εισφορών για 12 μήνες.

Στις προτάσεις του συμπεριλαμβάνεται και πρόταση για “γενναία έκπτωση στην εταιρεία στις χρεώσεις ΔΕΗ και ΕΥΑΘ για 12 μήνες και πλήρη απαλλαγή της από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων για ένα χρόνο”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here