“Κανένας δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή και οφείλει να γνωρίζει πως να αντιδράσει και θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο”, δήλωσε η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από το βήμα του 2nd Cyber Insurance & Incident Response Conference.
Το συνέδριο διεξήχθη μέσα από τη LiveOn πλατφόρμα, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUPστη διεύθυνση ciir.liveon.tech υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έγκριτων θεσμικών φορέων.

Cyber Insurance & Incident Response Conference_Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, ΕΑΕΕ from Ethos Media SA on Vimeo.

Όπως σημείωσε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, οι υπεύθυνοι χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής περιορίζουν όσο γίνεται τους αναδυόμενους νέους κινδύνους. “Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η επικεφαλής της κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσπαθεί να ενοποιήσει και να συνθέσει όλους τους διάσπαρτους κανόνες που υπάρχουν γύρω από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δίνοντας έμφαση έμφαση στη λειτουργικότητα των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι στο στόχαστρο των χάκερς”.

Η ασφάλιση κατά των κινδύνων του κυβερνοχώρου αποτελεί τεράστια πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για τις ασφαλιστικές να αναδείξουν την αξία τους μπροστά στις προκλήσεις που ανοίγονται στο χώρο

Συνεργασία χρηματοπιστωτικού τομέα και ασφαλιστικής αγοράς
Σύμφωνα με την κα. Αντωνάκη παρατηρείται το εξής δίπολο, από τη μία οι ασφαλιστικές προσπαθούν να προστατευτούν και από την άλλη οφείλουν να προστατεύσουν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσα από προϊόντα ασφάλισης, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο ως προς τον περιορισμό του εγκλήματος και των κινδύνων του κυβερνοχώρου.
“Η πρόληψη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μπορεί να εντοπίσει τα τρωτά σημεία. Η ασφάλιση του cyber risk τα επόμενα χρόνια αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και να παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη. Τους επόμενους μήνες θα γίνει και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος  κουβέντα γύρω από το cyber risk διότι μας απασχολεί η ανάπτυξη εργασιών αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα, όπως τα προσωπικά δεδομένα, το risk management και το undewriting”, υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here