Πολύ συχνά διαβάζουμε στις επιχειρηματικές στήλες των εφημερίδων για μεγάλες εξαγορές ή επενδύσεις που έχουν γίνει με πρωτοβουλία κάποιου Private Equity Fund μέσω π.χ. επιχειρηματικού κεφαλαίου ή κεφαλαίου ανάπτυξης. 

Για παράδειγμα, αφού η Airbnb που χρειάστηκε να αναβάλει τις επενδύσεις της που δεν ανήκουν στην «βασική» εμπορική της δραστηριότητα, στη σκιά της πανδημίας, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση PE από σχήματα όπως η BlackRock και η Sixth Street Partners.

Πολλοί είναι εκείνοι όμως που δεν κατανοούν πλήρως το μέγεθος και το εύρος της ιδιωτικής συμμετοχής. Για να φανεί, είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τις 25 κορυφαίες εταιρείες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο γράφημα μπορείτε να δείτε τις 25 μεγαλύτερες PE εταιρείες με τη συνολική συγκέντρωση κεφαλαίων σε βάθος πενταετίας από το 2015 έως σήμερα (πατήστε επάνω για να δείτε το γράφημα σε  μεγέθυνση)

Παράλληλα παρακάτω θα δείτε στοιχεία στοιχεία σχετικά με τα κεφάλαια και τις επενδύσεις από αντίστοιχες εταιρείες και με βάση τα δεδομένα της Private Equity International.

Περιλαμβάνουν γνωστούς ιδιωτικούς οίκους όπως η Blackstone Group και η KKR (Kohlberg Kravis Roberts), καθώς και διαχειριστές επενδύσεων όπως η BlackRock.

Με πληροφορίες από το Visual Capitalist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here