Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τις πολυάριθμες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum- το συνέδριο που έχει θέσει νέα δεδομένα στην παρουσίαση θεμάτων για τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ο κ. Μάνος Μακρομάλλης, CEO, ExcelonVice President, SEKEE, αναφέρθηκε στον όρο neobank και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η σύγχρονη, μικρή και ευέλικτη ψηφιακή τράπεζα.

Όπως ανέφερε, το νέο σχήμα τραπεζών επιβάλλει η νέα γενιά καταναλωτών που απαιτεί προσωποποιημένες υπηρεσίες, όπως και οι νέες μορφές του χρήματος.

Οι τάσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία του Central Bank Digital Currency, από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες διεθνώς για την χρήση του ψηφιακού νομίσματος. Η Excelon δημιουργήθηκε το 2018 για να εξυπηρετήσει όλες αυτές τις νέες τάσεις και ανάγκες για ψηφιακή τραπεζική και κρυπτονομίσματα.

Δραστηριοποιείται κυρίως σε τρεις άξονες: ηλεκτρονικό χρήμα, κρυπτονομίσματα, Xlon Chain και παρέχει υπηρεσίες για καταναλωτές, b2b, retail και wholesale.