Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο διάσημος chef Jamie Oliver για τα γυρίσματα εκπομπής κι εκεί είχε συνάντηση χθές το απόγευμα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η γαστρονομία της συμπρωτεύουσας ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς με τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας.

Άλλωστε αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε και σημαντικό κίνητρο για την επιλογή του Jamie Oliver να κάνει γυρίσματα στην πόλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Jamie Oliver, δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του δήμου.

Ο Βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here