Είναι η πολιτικός που προνόησε και επινόησε -μέσα στην κορύφωση της κρίσης- τον πασίγνωστο νόμο προστασίας της α’ κατοικίας, ένας νόμος που δικαιωματικά πήρε το όνομα της.

Τώρα όμως θα κάθεται στην “άλλη πλευρά” του ..τραπεζιού.

Η πρώην υπουργός και συντάκτης του νόμου για την προστασία των δανειοληπτών (3869/2010) Λούκα Κατσέλη, είναι απο το περασμένο καλοκαίρι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, Pepper Ελλάς Α.E.Δ.Α.Δ.Π.

Η Pepper Hellas έχει συσταθεί στις 22/1/2018, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ουσιαστική δράση στην Ελλάδα.Θα ενεργοποιηθεί σύντομα, μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά της εξαγοράς της από τον Αυστραλιανό όμιλο Link εντός του 2020. Η απόκτηση από την τελευταία του ευρωπαϊκού κλάδου διαχείρισης δανείων, περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Pepper Group έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.

  • Η Pepper Hellas αποτελεί το ελληνικό τμήμα της Pepper Group η οποία αρχικά εξαγοράστηκε το 2017 από την αμερικάνικη πολυεθνική KKR Co. Inc (Kohlberg Kravis Roberts) έναντι 675,9 εκατ. δολαρίων ενώ πρόσφατα το ευρωπαϊκό της σκέλος (Pepper Εuropean Servicing) αποκτήθηκε από την αυστραλιανή Link Group έναντι 200 εκατ. ευρώ.

Η αυστραλιανών συμφερόντων -πλέον- “Pepper Εuropean Servicing”, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε χώρες με μεγάλο πρόβλημα κόκκινων δανείων όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 60.000 λογαριασμούς στεγαστικών δανείων, των οποίων το 80% αποτελούν εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.

Η σημερινή Pepper Hellas SA αποτελεί, δε, μετεξέλιξη της NAI Hellas/Advent η οποία συστήθηκε προ ετών στην ελληνική αγορά ως μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, εκτιμητών και διαχειριστών ακίνητης περιουσίας στην ελληνική αγορά με πελάτες τράπεζες, ΑΕΕΑΠ κοκ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 22-1-2018, με αριθμό ΓΕΜΗ 144973001000, έλαβε την σχετική άδεια από την ΤτΕ με την απόφαση ΕΠΑΘ 328/14-10-2019, με αρχικά μοναδικό μέτοχο την εταιρεία PEPPER GREECE HOLDING LIMITED (UK) και στην συνέχεια την PEPPER CYPRUS LIMIΤED (CY).

Η Λούκα Κατσέλη είναι στο Δ.Σ. της Pepper Ελλάς από τις 31-7-2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here