Στις… καλένδες παραπέμπεται το μεγάλο deal της χρονιάς που είχε ανακοινώσει η LVMH Moet Hennessy.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο Όμιλος δήλωσε πως δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany την οποία είχε ανακοινώσει προηγουμένως, με τα σημερινά δεδομένα.

Η LVMH επικαλείται τόσο μια επιστολή από τη γαλλική κυβέρνηση η οποία της ζητάει αναβολή εξαιτίας της απειλής των δασμών στα γαλλικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, καθώς και το αίτημα της Tiffany να παρατείνει την προθεσμία από τις 24 Νοεμβρίου στις 31 Δεκεμβρίου.

Η μετοχή της Tiffany υποχωρεί 13% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι ανέφεραν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Τον Ιούνιο του 2020 με την κρίση του κορωνοϊού και την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ  φρέναραν το deal. Στελέχη του γαλλικού κολοσσού εξέφραζαν φόβους για το εγγύς μέλλον και τις επιπτώσεις της κρίσης στην αμερικανική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here