Η «Η διαχείριση της κυκλοφορίας στην Αττική» τέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας-παρουσίασης του Κίμωνα Λογοθέτη, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας, Περιφέρεια Αττικής στο 5 Auto Forum που διοργάνωσε η ethosEvents.

O κ. Λογοθέτης δήλωσε ότι η Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της προέβη σε καινοτομίες που βελτιώνουν την καθημερινότητας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του οδικού δικτύου κατά την οποία διαπιστώθηκαν “σποραδική συντήρηση του οδικού δικτύου, κανένας ουσιαστικός σχεδιασμος και καμία ανάληψη καινοτομίας”. 

Για την βελτίωση της συνολικής εικόνας του οδικού δικτύου σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη απαιτείται σύζευξη πολλών παραγόντων και κυρίως η πολιτική βούληση, “η οποία από πλευράς Περιφέρειας υπάρχει”, αλλά και “τεχνική ικανότητα”.

“Σε αυτά τα 2 χρόνια που ασκούμε τα καθήκοντά μας, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όπως τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και η ανεξέλεγξτη αύξηση των τιμών λογω του πολέμου στην Ουκρανία. Όμως, δεν ψάξαμε για δικαιολογίες. Προσπαθούμε να προτείνουμε λύσεις για να διαφυλάξουμε το υπερτατο αγαθό της ζωής και της οδικής ασφάλειας” είπε. 

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Λογοθέτης στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της ορθής εκπαίδευσης επί αυτού του ζητήματος. “Δεν νοείται οδική ασφάλεια εφόσον δεν υπάρχει σωστή νοοτροπία πεζών και οδηγών. Τα σχολεία έχουν μάθημα για την οδική εκπαίδευση χωρίς όμως συγκεκριμένη ύλη, χωρίς ουσία. Πρέπει να υπαρχει συγκεκριμένη ύλη από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης έως την θεωρητική εκπαίδευση της απόκτησης διπλώματος που σήμερα που είναι απαρχαιωμένη καθώς πλέον βρισκόμαστε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το μείζον ζήτημα για τη λύση τυ προβλήματος είναι η αρμονική συνύπαρξη και εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση” ανέφερε. 

Σχετικά με το έργο της Περιφέρειας αναφέρθηκε σε δύο βασικά projects:

  • Δύο σύγχρονες διαβάσεις πεζών σε Παναθηναϊκό Στάδιο και Σύνταγμα, τις πρώτες έξυπνες στην Ευρώπη, με ειδικά φώτα και ειδικό πομπό μετάδοσης ηχητικών και παλμικών σημάτων.
  • Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας που συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και παρεμβαίνει όπου χρειαστεί. Το Κέντρο έχει επίσης καθημερινή συνεργασία με τον Δ. Αθηναίων και τους υπόλοιπους δήμους καθώς και με την Τροχαία για τη διαχείριση συμβάντων που καθημερινά σημειώνονται στο οδικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Κέντρου, υπήρξε μέριμνα για την τοποθέτηση 6 νέων πινακίδων νέας τεχνολογίας με μεταβλητά μηνύματα για την ενημέρωση των οδηγών, ενώ προωθήθηκε και η εξωστρέφεια με αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σίγουρα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Δείτε τα βασικά σημεία της παρουσίασης του Κέντρου παρακάτω:

Δείτε στο παρακάτω link ολόκληρη την παρουσίαση

Aufo KDK Logothetis

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here