Οι χώρες με τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασθέντων μπαίνουν ξανά στη… δίνη των lockdowns. Ήδη χθες η Λετονία ανακοίνωσε ότι κλείνει τομείς της οικονομίας της, καθώς ήδη το σύστημα υγείας βρίσκεται σε οριακά σημεία. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε για έναν μήνα να κλείσει μπαρ και καταστήματα, ενώ θα ισχύει και πάλι η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα, η Εσθονία βρίσκεται αντιμέτωπη με lockdowns  ενώ η Ρουμανία,  όπου λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ζήτησε βοήθεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα άγγιξαν επίπεδα-ρεκόρ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στην Ε.Ε., φαίνεται πως υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή καθώς στις δυτικές χώρες, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών μειώνουν τον κίνδυνο της covid-19.

Στις ανατολικές χώρες ωστόσο υπάρχει μεγάλη δυσπιστία προς τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα τα ποσοστά των εμβολιασμών να μην είναι τα επιθυμητά. Η Ρουμανία βυθίζεται σε πολιτική κρίση, κάτι που περιπλέκει την προσπάθεια να βρεθούν και να εφαρμοστούν λύσεις.

Στη Βουλγαρία, μόλις το ένα πέμπτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ αντίστοιχη εικόνα είναι και στην Πολωνία, όπου εξετάζεται το σενάριο να εφαρμοστούν μέτρα περιορισμού έως το τέλος της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here