Το πρώτο νέο μεγάλο έργο της κινεζικής Cosco στο Λιμάνι του Πειραιά θα χρηματοδοτηθεί 100% από κοινοτικά κονδύλια.

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα θα δημιουργήσει δύο νέες θέσεις για πρόσδεση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μήκους άνω των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο είναι υψηλής τεχνικής δυσκολίας, καθώς θα κατασκευαστεί σε βάθος 40 μέτρων και συνεπάγεται την κατασκευή χερσαίας επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τ.μ. καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Κεντρικό στοιχείο στον σχεδιασμό του έργου είναι η εξυπηρέτηση χιλιάδων Κινέζων τουριστών που θα έρχονται αεροπορικώς στην Αθήνα, θα φιλοξενούνται για μια-δύο ημέρες σε ξενοδοχεία της πόλης –μεταξύ αυτών και τα ξενοδοχεία που θα κατασκευάσει μέσα στο Λιμάνι του Πειραιά η Cosco– και κατόπιν θα επιβιβάζονται σε κρουαζιερόπλοια για περιηγήσεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Η συμμετοχή του ΟΛΠ στο έργο που υπολογίζεται σε 15 εκατ. Ευρώ, θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σε λίγες μέρες θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη για την εκκίνηση της κατασκευής του έργου. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τέλος Φεβρουαρίου 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here