Την έγκριση των ομολογιούχων των Swissbonds ύψους 150 εκατ. ευρώ και των Eurobonds 249,5 εκατ. ευρώ για το σχέδιο εξυγίανσης έλαβε η Folli Follie, μετά από 2,5 του σκανδάλου.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στη συνέλευση των Ομολογιούχων που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τις προταθείσες αποφάσεις περί αντικατάστασης του εκδότη, οι αποφάσεις υπερψηφίστηκαν με την έγκριση του 51% των ψήφων των κατόχων των Swissbonds και της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 2/3 των ψήφων των Eurobonds.

Επιπρόσθετα η εταιρεία αναφέρει ότι κατόπιν της υπερψήφισης των Έκτακτων Αποφάσεων, θα εργαστεί πλέον για την οριστικοποίηση των Σημαντικών Εγγράφων και για την εφαρμογή της Συναλλαγής Αναδιάρθρωσης, κατά τα περιγραφόμενα στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση.

Όπως σημειώνει, σκοπεύει να υποβάλει την αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο βάσει της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα την (ή περί την) 16η Δεκεμβρίου 2020.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι πιστωτές εκπροσωπούντες 19,25% του χρέους έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στην Ενδιάμεση Χρηματοδότηση. Όπως περιγράφεται περαιτέρω στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση, οι Πιστωτές θα λάβουν την αναλογία τους επί του Μεριδίου Πιστωτών (ήτοι μέχρι 15% του συνολικού ποσού κεφαλαίου της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης), η οποία (αναλογία) αντιστοιχεί στο μερίδιό τους στο ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους κατά την Προθεσμία Προσφοράς Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης – εν συγκρίσει με το συνολικό ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους Προθεσμία Προσφοράς Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης. Η Εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους εν λόγω Πιστωτές ξεχωριστά σχετικά με την συμμετοχή τους στην Ενδιάμεση Χρηματοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here