Ενισχύονται σταδιακά οι γραμμές όπου εντοπίζονται προβλήματα στις ώρες αιχμής, καθώς τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν δρομολόγια στην περιφέρεια και έτσι οχήματα της ΟΣΥ μεταφέρονται στα δρομολόγια όπου υπάρχουν ζητήματα, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika FM.

Ο υπουργός επισήμανε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, κατά τις ώρες αιχμής η πληρότητα είναι κάτω από 65% στο 95% των οχημάτων, ενώ ερωτηθείς αν στο μέλλον μειωθεί ξανά το όριο επιβατών στο 50%, απάντησε πως «αυτό δεν το αποφασίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία».

Υπογράμμισε ότι ειδικοί στο εξωτερικό έχουν πει πως είναι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο όπου όλοι φοράνε μάσκα, παρά ένα λεωφορείο μισογεμάτο όπου οι μισοί δεν φοράνε μάσκα. Ευχαρίστηκε το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, γιατί πέρα από κάποια μεμονωμένα περιστατικά, είναι σχεδόν καθολική η χρήση μάσκας στα λεωφορεία και στο Μετρό.

To leasing κοστίζει λιγότερο

Όσον αφορά το leasing, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι το κόστος των ανταλλακτικών και των επισκευών αναλαμβάνει ο ιδιώτης. Επειδή όμως ο ΟΣΥ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και καταρτισμένους τεχνικούς, θα μπορεί ο ιδιώτης καταβάλλοντας τίμημα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις αυτές. Υπενθύμισε στο σημείο αυτό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που κάνει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια προσλήψεις 650 εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες και δημιουργεί πάνω από 550 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα σας πει ότι το κόστος του leasing δεν είναι πιο συμφέρον για ένα μεγάλο στόλο, από το να αγοράσεις καινούρια λεωφορεία», σχολίασε μάλιστα ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση εφαρμόζει ένα μεικτό σύστημα, όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί συγκοινωνιών στον κόσμο, καθώς και θα αγοραστούν νέα λεωφορεία με το μεγάλο διαγωνισμό που επίκειται, αλλά και θα γίνει άμεση προμήθεια με leasing. Σημείωσε δε ότι το κόστος των λεωφορείων με leasing είναι 30 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, ενώ το κόστος για την αγορά αντίστοιχων νέων λεωφορείων ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Χαρακτήρισε δε το leasing μία μεγάλη αλλαγή και μία μεγάλη μεταρρύθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here