Μπορεί οι νέοι δισεκατομμυριούχοι να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όμως η κατηγορία των “late billionaires” των δισεκατομμυριούχων δηλαδή που αποκτούν την περιουσία τους σε μεγαλύτερη ηλικία, διόλου αμελητέα είναι.

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Απογραφής, ένας 35χρονος έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να ιδρύσει μια επιτυχημένη start-up από κάποιον ηλικίας 22 ετών.

Το παραπάνω infographic, από το Virtual College, αναφέρει τους 45 δισεκατομμυριούχους που τα κατάφεραν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δισεκατομμυριούχοι στα 35 ή αργότερα

Αν και αυτές οι πρόσφατες επιτυχίες καλύπτουν πολλούς διαφορετικούς κλάδους και χώρες, διαπιστώνονται αρκετές κοινές γραμμές.

Οι 45 δισεκατομμυριούχοι που αναφέρονται είχαν μέση ηλικία 41 ετών και μέση καθαρή περιουσία 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Success Stories

Τζακ Μα

Ο Ma είναι περισσότερο γνωστός ως συνιδρυτής της Alibaba και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, αλλά το ξεκίνημά του έγινε μάλλον απροσδόκητα. Αφού απέτυχε να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας ως νέος πτυχιούχος και αφού ξεκίνησε τη δική του εταιρεία μεταφράσεων, ο Ma πήγε ένα επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ όπου και ανακάλυψε το Διαδίκτυο (και την έλλειψη κινεζικών ιστοσελίδων). Με την πάροδο του χρόνου, συνέδεσε κινεζικές εταιρείες με αμερικανούς προγραμματιστές με στόχο τη δημιουργία ιστοσελίδων και σύντομα διείδε ότι υπήρχε έδαφος για μια αγορά από επιχειρήσεις, για επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε η Alibaba.

Amancio Ortega

Ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας μόδας Zara και της μητρικής της εταιρείας Inditex, ο Ortega είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος Zara το 1975 με την τότε σύζυγό του Rosalía Mera, με το κατάστημά τους να επικεντρώνεται σε φθηνότερες εκδόσεις της υψηλής μόδας. Ο Ortega βελτίωσε τη διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής για να παράγει νέες τάσεις πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στην πρωτοπορία της έννοιας «fast fashion» και σύντομα απέκτησε μεγάλη δύναμη.

Jim Simons

Ο Simons φημιζόταν κάποτε ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο, κυρίως εξαιτίας των εξωφρενικών αποδόσεων του (σ.σ. πάνω από 60% προ φόρων). Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ακαδημαϊκό κλάδο, έχοντας αποκτήσει διδακτορικό στα μαθηματικά – εργάστηκε σε πολλές σχολές, ακόμη και ως προγραμματιστής της NSA. Τελικά, ο Simons χρησιμοποίησε τις μαθηματικές του γνώσεις στη Wall Street, μέσω του model-based hedge fund του- Renaissance Technologies, και δημιούργησε μια καθαρή περιουσία 24,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here