Γράφει η «ξενοδόχος»

Είναι μία από τις πολυαναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις στην περιοχή του Συντάγματος που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο ‘’αέρα’’ πολυτέλειας στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο λόγος για το νέο 5 αστέρων King’s Palace του ομίλου ΛΑΜΨΑ, για το οποίο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την στιγμή οι εργασίες κατασκευής με στόχο η νέα μονάδα να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2020 για  την επόμενη θερινή σεζόν.

Ακριβώς οι δυσκολίες για την ανακατασκευή του κτιρίου επί της οδού Κριεζώτου σε συνδυασμό και με τις αυξημένες απαιτήσεις- προδιαγραφές για τη μετατροπή του σε μονάδα 5 αστέρων έχει ανεβάσει τον προϋπολογισμό σε επίπεδα άνω των 22 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 17- 18 εκατ. ευρώ που υπολογίζονταν αρχικά.

Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Α.Τ.Ε. και είχε μεν αρχικά χρήση ξενοδοχείου, ωστόσο στη συνεχεία φιλοξένησε τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι για το King’s Palace, ο όμιλος ΛΑΜΨΑ έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο της Accor προκειμένου η νέα μονάδα να λειτουργήσει κάτω από το brand ΜGallery.

Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα δύο άλλα ξενοδοχεία του ομίλου στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Βρετανία και το  King George. Οι δύο εμβληματικές μονάδες της πλατείας Συντάγματος συνεχίζουν και φέτος τις θετικές επιδόσεις του 2018, με άνοδο των τιμών διανυκτέρευσης.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης χθές της ΛΑΜΨΑ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τάσος Χωμενίδης προέβλεψε ότι τα ξενοδοχεία της Αθήνας θα  παρουσιάσουν λίγο καλύτερες επιδόσεις έναντι του, ωστόσο εκτός Αθηνών θα υπάρξει μικρή πτώση αφίξεων. Ερωτηθείς περί «κορεσμού» της ξενοδοχειακής αγοράς της πρωτεύουσας λόγω των νέων ξενοδοχείων που συνεχίζουν να ανοίγουν στο κεντρο, ο κ. Χωμενίδης ανέφερε η ίδια η αγορά ρυθμίζεται από μόνη της κι ότι

  • «το μεγάλο ζητούμενο είναι τα νέα καταλύματα να έχουν τις προδιαγραφές που χρειάζεται ώστε να προσφέρουν καλό προϊόν.  Το γεγονός ότι ανοίγουν κλειστά κτίρια στην στο κέντρο της Αθήνας είναι θετικό για την αναβάθμιση του κέντρου. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθούν και οι αρχές, δεδομένου ότι υπάρχει το ζήτημα του κορεσμού ως προς τις υποδομές και την καθαριότητα της πόλης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here