Είναι ένα από τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και παρά το γεγονός ότι θεωρείται ‘’φιλέτο’’ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη.

Ο λόγος για το ακίνητο με τις εγκαταστάσεις του ‘’ΕΟΜΜΕΧ’’ στον Ταύρο για το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ είχε εκκινήσει το 2019 τις διαδικασίες αξιοποίησης χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τώρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων πρόκειται να συζητηθεί ο χαρακτηρισμός ή μη ως νεώτερων μνημείων των κτιρίων των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ, γεγονός το οποίο τελικά εξηγεί και το γιατί το ακίνητο στη συμβολή των οδών Θράκης 28 και Κορυζή, στον Ταύρο, στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου έχει μείνει αναξιοποίητο.

Με βάση την περιγραφή του ΤΑΙΠΕΔ εντός της έκτασης υφίστανται παλαιά κτίσματα με χρήσεις εκθεσιακών χώρων, εργαστηρίων και αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ, που χτίστηκαν από το 1940 έως το 1970.

Στα ‘’ατού’’ του ακινήτου, κατά το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι το ακίνητο βρίσκεται μόλις 250 μ. από την Λεωφόρο Πειραιώς και 150μ. από τη Λεωφόρο Χαμοστέρνας με εύκολη προσβασιμότητα με αυτοκίνητο ενώ σε άμεση γειτνίαση με το ακίνητο έχουν αναπτυχθεί κατοικίες, κοινωνικές υποδομές, δημόσια διοίκηση και εμπορικές χρήσεις τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα. 

  • «Η περιοχή του ακινήτου εξυπηρετείται από πλήθος γραμμών ΗΛΠΑΠ και ΟΑΣΑ, οι οποίες διέρχονται από τη Λεωφόρο Πειραιώς και τις οδούς Παναγή Τσαλδάρη και Χρυσοστόμου Σμύρνης, συνδέοντας το ακίνητο με το κέντρο του Ταύρου, την Αθήνα, καθώς και με περιοχές των Νοτίων Προαστίων (Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πειραιά κ.λπ)», όπως αναφέρεται από το Ταμείο.

Εντός του οικοπέδου βρίσκονται πέντε αυτοτελή κτίρια με συνολικό εμβαδόν περίπου 1700τ.μ. και το πρώτο από τα κτίρια (Διοίκησης – Εκθετηρίων) με ισόγειο, α΄ όροφο και δώμα ολοκληρώθηκε το 1940, με αρχική χρήση σχολείου (Σιβιτανίδειος Σχολή), ενώ τα κτίρια Β,Γ,Δ,Ε ολοκληρώθηκαν το 1970.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here