Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Το έργο είναι εφικτό να ξεκινήσει μέσα στο 2019».

Αυτό δήλωσαν χθές οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Lamda Development στο πλαίσιο της παρουσίασης του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, προσθέτοντας ότι παρά τις καθυστερήσεις, οι ξένοι επενδυτές του σχήματος της Global Investment Group παραμένουν «ζεστοί» για τη μεγάλη επένδυση των 7 δισ. ευρώ και την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Από πλευράς του ομίλου θεωρείται εφικτό λοιπόν να ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο φέτος, για το οποίο η Lamda, όπως ανέφεραν χθές οι εκπρόσωποι της, είναι καθ’ όλα έτοιμη, έχει υποβάλει τις απαραίτητες μελέτες και αναμένει τις εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης με το Προεδρικό Διάταγμα η έγκριση των πολεοδομικών μελετών δια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αποτελούν ουσιαστικά το δεύτερο αναγκαίο βήμα προς την κατεύθυνση της πολεοδομικής ωρίμανσης του ακινήτου.

  • Με την έγκριση των πολεοδομικών μελετών πλέον το ακίνητο θα έχει πολεοδομηθεί πλήρως και θα είναι γνωστές όλες οι παράμετροι ανάπτυξης αλλά και οι περιορισμοί του.
  • Από πλευράς της εταιρείας, στη χθεσινή παρουσία το «παρών» έδωσαν οι διευθυντές Χρηματοοικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων Α. Κοκκίδης, Οικονομικών Υπηρεσιών Β. Μπαλούμης και ο νομικός σύμβουλος Ι. Γιαννακόπουλος. Στο ερώτημα αναφορικά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την καταβολή της πρώτης δόσης, των 300 εκατ. ευρώ, προς το ελληνικό Δημόσιο, οι εκπρόσωποι του ομίλου τόνισαν ότι θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα, ενώ για το θέμα της χρηματοδότησης η απάντηση ήταν ότι … «λεφτά υπάρχουν».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου «τρέχει» και η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της άδειας του καζίνο για την οποία είναι πολύ πιθανό να δοθεί και νέα παράταση κατόπιν του σχετικού αιτήματος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των ενδιαφερομένων επενδυτών, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να επεξεργαστούν τις ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προθεσμία ήταν για τις 22 Απριλίου, ημερομηνία που μετατέθηκε για τις 31 Μαϊου και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου η ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας.

  • «Ανοικτά» είναι και τα δικαστικής φύσης ζητήματα για τα οποία ωστόσο οι εκπρόσωποι της διοίκησης εμφανίστηκαν χθές αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να φέρουν ουσιαστικές ανατροπές.

Στις λοιπές δραστηριότητες του ομίλου και δή τον τομέα των εμπορικών κέντρων, έως το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέκταση του Golden Hall. Πρόκειται για επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, που, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το νέο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα και τις επιδόσεις του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, ενώ σε ετήσια βάση το όφελος όσον αφορά τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) υπολογίζεται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here