Μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαΐου υπογράφεται από τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την αποκατάσταση των τριών κτιρίων στο Μον Ρεπό. Η πράξη «Αποκατάσταση τριών κτιρίων εντός του κτήματος Μον Ρεπό» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει τρία έργα: την αποκατάσταση των κτιρίων, την κάλυψη   δαπανών της Αρχαιολογίας και την προμήθεια του εξοπλισμού των κτιρίων. Από αυτά τα έργα,  ο δήμος συμβασιοποιεί το πρώτο. Ο προϋπολογισμός του είναι 1,85 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ το ύψος της σύμβασης – μετά την παρασχεθείσα έκπτωση – ανέρχεται σε 819 χιλ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, πολυαναμενόμενου για το νησί, είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση τριών από τα συνοδευτικά κτήρια της έπαυλης Mon Repos και πιο συγκεκριμένα της «Οικίας του φύλακα Μαστροκωστόπουλου», του «Κτιρίου Κλινικής» και του «Κτιρίου του Προσωπικού». Τα τρία κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού, με στόχους, παράλληλα, εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς, αφού θα διοργανώνονται διεθνή επιστημονικά συνέδρια, επιστημονικές και ερευνητικές συναντήσεις εργασίας κ.τ.λ..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here