Με γρήγορες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Fiat Chrysler και την PSA Peugeot για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Η “50-50” συγχώνευση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνέργειες 3,7 δις ευρώ, με τις  δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να υποστηρίζουν ότι θα καταφέρουν, χωρίς να χρειαστεί να μπει “λουκέτο” σε εργοστάσια, κάτι που φοβούνται τα συνδικάτα εργαζομένων.

Η νέα εταιρεία υπολογίζεται ότι θα πετύχει έσοδα 170 δισ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη άνω των 11 δισ. ευρώ και παραγωγή 8,7 εκατ. αυτοκινήτων ετησίως, μεγέθη που θα την καταστήσουν τέταρτη σε δυναμική, πίσω από την Toyota, τη Volkswagen και τη συμμαχία Renault-Nissan.

Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης, τη θέση του Γενικού Διευθυντή θα αναλάβει ο CEO της PSA Peugeot, Carlos Tavares ενώ πρόεδρος θα τοποθετηθεί ο νυν πρόεδρος της Fiat Chrysler, John Elkann.

Ο CEO της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Mike Manley αναμένεται να αναλάβει ανώτερο εκτελεστικό ρόλο και θα συνεργάζεται στενά με τον Tavares.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να μοιραστούν το κόστος των νέων τεχνολογιών και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της υπερπαραγωγής στην ήπειρο.  Η Fiat αισιοδοξεί πως θα «κερδίσει» κάποια από τα «πλεονεκτήματα» της Peugeot όσον αφορά τους ηλεκτροκίνητους κινητήρες που θα διευκολύνουν τη μετάβασή της στα νέα πρότυπα εκπομπών αερίων της ΕΕ.

Πηγή: Associated Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here