του Βάιου Κρόκου

Στην δισεπίλυτη εξίσωση της επιβίωσης αρχικά και ανάπτυξης εν τέλει των επιχειρήσεων έρχονται να προστεθούν οι διαδικτυακές απειλές. Ένα φαινόμενο όχι πια και τόσο άγνωστό καθώς πληθαίνουν οι cyber επιθέσεις που πλήττουν εταιρείες και άλλες οντότητες.

Τόσο εγχώρια όσο και σε διεθνές επίπεδο, χάκερς με νέα κακόβουλα λογισμικά απειλούν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων μιας εταιρείας ή επιφέρουν ακόμα σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της

Είναι αλήθεια, παράλληλα, πως η ραγδαία άνοδος της τεχνολογίας και το ξέσπασμα της πανδημίας καθιστούν όρους όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση όχι μια εναλλακτική λύση αλλά την καθημερινή πραγματικότητα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμο να αναζητηθούν οι λύσεις εκείνες που θα παρέχουν την κατάλληλη προστασία και ασφάλεια. Ο τομέας του cyber insurance αποτελεί ισχυρό σύμμαχο σε αυτό.

Σύμφωνα με την PwC, το έτος 2020, μέχρι σήμερα, το κόστος της ηλεκτρονικής απάτης και του κυβερνοεγκλήματος ξεπέρασε τα 5 τρισ. USD. Το ποσό αυτό υπερβαίνει το εκτιμώμενο κόστος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Τα παράνομα κέρδη μόνο από το κυβερνοέγκλημα άγγιξαν το 1,5 τρισ. USD, σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων – Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here