Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποιείται το μεσημέρι, στη μία, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστούν οριστικές λύσεις για τη Σαμοθράκη, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους τις προηγούμενες ημέρες, με το νησί να βρίσκεται ακτοπλοϊκά αποκομμένο.

Προσωρινά,  τα πλοία Andros Jet, Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Όπως  είχαν ανακοινώσει κυβερνητικές πηγές την προηγούμενη εβδομάδα, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Σημειώνεται πως οι σκηνές χάους στη Σαμοθράκη προκάλεσαν την οργή του υπουργού Ναυτιλίας,  Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης “για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here