Κατεβασμένα παραμένουν τα ρολά στα περισσότερα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στη Λευκωσία, μια πόλη που δεν στηρίζεται στον τουρισμό αλλά κυρίως στον συνεδριακό τουρισμό και στην κίνηση από επιχειρηματικές αποστολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 40% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει στην πρωτεύουσα. Ο κορωνοϊός ανέτρεψε τα σχέδια γιατί κάποια υφιστάμενα δεν άνοιξαν, άλλα αρχίζουν σταδιακά να λειτουργούν, ενώ οι επιχειρηματίες έκαναν σχέδια για αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων της πρωτεύουσας χωρίς όμως να υπάρχει στον ορίζοντα η κρίση της πανδημίας. Η πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Λευκωσίας, Χριστιάνα Ιακωβίδου, με δηλώσεις της στον «Φ» χαρακτηρίζει πολύ δραματική την κατάσταση.

Δείτε επίσης: O Συνεδριακός Τουρισμός δεν πρέπει να πεθάνει….

«Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα τα οποία ξέραμε από τον Μάρτιο και μετά. Ήδη τα ξενοδοχεία, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, προσπαθούν να ξανανοίξουν για να μπορέσουν να δώσουν εργασία στους εργαζόμενούς τους αλλά και να μπορέσουν να είναι βιώσιμα. Σήμερα που μιλάμε, αρχές  Σεπτεμβρίου, μόλις το 40% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και αυτά είναι σε μια περίοδο όπου ουσιαστικά προσπαθούν να ξεκινήσουν τις “μηχανές” τους για να μπορέσουν να δώσουν πνοή στην ανάγκη την οποία έχει η πρωτεύουσα για ποιοτικά καταλύματα».

Δείτε επίσηςΜπρος πίσω στα συνέδρια- SOS! από την αγορά

«Ο κορωνοϊός έχει φέρει μπροστά μας πλέον πιο επιτακτικά καταστάσεις και δεδομένα τα οποία υπήρχαν και ως σχέδια από το παρελθόν, όμως τώρα πρέπει να γίνουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ποιότητα, από όλους τους αρμόδιους φορείς. Έτσι, θα πρέπει να γίνουν πράγματα όπως να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας, να αρχίσει η σωστή επαναδραστηριοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου ώστε να φέρουμε συνέδρια από το εξωτερικό. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις αλλά τα συνέδρια αποτελούν έναν κομβικό πυλώνα για την πορεία μας το επόμενο χρονικό διάστημα», επισημαίνει.

Πηγή: https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1012524/to-60-ton-xenodocheion-tis-lefkosias-einai-kleista

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here