Έπειτα από 3 δύσκολα χρόνια, λόγω κορωνοϊού, η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα αποκαθίσταται, και το ελληνικό τουριστικό προϊόν ανακτά σταδιακά την αξία του.

Ενδεικτικό των εξελίξεων στον κλάδο του τουρισμού είναι το γεγονός ότι η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια αυξάνεται ραγδαία με αποκορύφωμα τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου η επιβατική κίνηση εξωτερικού τον Ιανουάριο του 2023 αυξήθηκε κατά 5% σε σύγκριση με το έτος-ορόσημο του 2019, τον αντίστοιχο μήνα.

Παρά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, οι ταξιδιωτικές ροές, ειδικά στην Αθήνα, είναι ισχυρές, αποδεικνύοντας ότι η φετινή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος φέρνει αποτελέσματα ακόμα και off season.

«Ο τουρισμός κάνει δυναμική εκκίνηση για το 2023 στην Αθήνα. Ιανουάριος αεροδρόμιο της Αθήνας: Η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε 5% VS 2019. Κάναμε πράξη την επέκταση της σεζόν και η στρατηγική μας για τουρισμό 365 ημέρες/χρόνο αποδίδει, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία», ανέφερε σε tweet του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here