Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” και εμπνευστής του Ομίλου ξενοδοχείων G-Hotels, Τηλέμαχος Γρηγοριάδης. Ο ίδιος αναμόρφωσε όλο το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής, έχοντας διανύσει μια επιτυχή πορεία άνω των 40 ετών στον κλάδο της φιλοξενίας.

Ο όμιλος

Η ιστορία του Ομίλου G-Hotels ξεκινά το 1972, όταν η Χαλκιδική δεν θεωρείτο καν τουριστικός προορισμός, με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Pallini Beach στην Καλλιθέα. Το 1976 ένα άλλο ξενοδοχείο, το Athos Palace – Villa Princess Theophano χτίστηκε στην ίδια περιοχή δίπλα στην παραλία της Παλλήνης. Το 1996 εντάχθηκε στο G-Hotels μετά από εξαγορά το τριών αστέρων Hotel Macedonian Sun. Ένα χρόνο αργότερα, αναφέρει το xalkidikipolitiki.com, στην αλυσίδα προστέθηκε το πεντάστερο ξενοδοχείο Simantro Beach Hotel, στη Σάνη Χαλκιδικής.

Τα ξενοδοχεία της G-Hotels, συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών της Χαλκιδικής και αποτέλεσαν δημοφιλείς προορισμούς για δεκαετίες. Πρόσφατα ο όμιλος πώλησε στην Goldman Sachs τα ξενοδοχεία Athos Palace και Pallini Beach, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Τ. Γρηγοριάδη εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αναφέροντας τα εξής:

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την απώλεια του Τηλέμαχου Γρηγοριάδη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ξενοδόχους με μεγάλη συνεισφορά στον ελληνικό Τουρισμό.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον κλάδο επί δεκαετίες και οι επιχειρήσεις του στη Χαλκιδική και την Κρήτη αποτέλεσαν δημοφιλείς προορισμούς, συμβάλλοντας στην τουριστική μας ανάπτυξη.

Η εμπειρία του και το παράδειγμά του είναι οδηγός για τις επόμενες γενιές των ξενοδόχων και αποδεικνύουν πως με σκληρή δουλειά, όραμα και επιμονή η επιτυχία είναι πάντα εφικτή.

Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους εργαζόμενους του Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here