Σε υψηλό διετίας έναντι του δολαρίου, έχει αναρριχηθεί το κινεζικό νόμισμα γιουάν, παίρνοντας ώθηση από την πιο σταθερή καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας και τα πρόσφατα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία, που έδειξαν διαρκή ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Πριν το άνοιγμα των αγορών, χθες, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) όρισε τη μέση ισοτιμία επιτόκιο στα 6,66781 ανά δολάριο, -0,22% χαμηλότερα από την προηγούμενη ισοτιμία του 6,6930, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου 2018.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές δηλώνουν, ότι ο ισχυρότερος σημερινός καθορισμός, ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με τις προβλέψεις της αγοράς, οδηγώντας την τιμή σποτ υψηλότερα.

Η ενδοχώρια ισοτιμία του γιουάν άνοιξε στο 6,6699 ανά δολάριο και έφθασε στο 6,6602, το χαμηλότερο από τις 13 Ιουλίου 2018.

Τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας επιταχύνθηκε το γ΄ τρίμηνο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η PBOC ακύρωσε τις απαιτήσεις προθεσμιακών συναλλαγματικών ισοτιμιών, κίνηση που θεωρείται ευρέως ως ένδειξη ότι οι αρχές αισθάνονται άβολα με τα πρόσφατα κέρδη του γιουάν.

Η υπεράκτια ισοτιμία του γιουάν διαμορφώθηκε στα 6,6506 ανά δολάριο στις πρώτες συναλλαγές στην Ασία, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουλίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here