Κάτι τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, που ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης, κάτι η προσδοκία για ενδεχόμενη αναβάθμιση της Mytilineos στον δείκτη MSCI Greece Standard, το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και ζήτηση για τη μετοχή. Έτσι, μέσα σε λίγες συνεδριάσεις, ανέκτησε χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 90 εκατ. και, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 7,06 ευρώ, η αποτίμηση ενισχύθηκε, την Παρασκευή, στο 1,01 δισ.

Η Société Générale, που την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις της για το ποιες μετοχές πιθανότατα θα υποβιβαστούν από τον δείκτη MSCI Greece Standard στον MSCI Small Cap, έδωσε πιθανότητες για ένταξη της Mytilineos στον «μεγάλο δείκτη», ως αποτέλεσμα της αυξημένης χρηματιστηριακής αξίας σε σχέση με τις άλλες εισηγμένες.

Για τη μετοχή, που είναι η μόνη που θα μπορούσε να ευνοηθεί απευθείας από το rebalancing, ο γαλλικός οίκος υπολογίζει ότι οι εισροές θα είναι σημαντικές. Αναμένεται να αντιστοιχούν σε 4,58 εκατ. ή 34,7 εκατ. δολάρια.

…………………….

 

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 12/05/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here