Δεύτερη διάψευση της Deutsche Telekom στα σενάρια πώλησης μέρους (ή όλης) της συμμετοχής στον ΟΤΕ, μέσα σε διάστημα μηνός.
  Πρωτοφανής για τα γερμανικά…ειωθότα, πλην όμως αναγκαία-κατά πως φαίνεται- για τα συμφέροντα του γερμανικού κολοσσού, και μάλιστα για θυγατρική συμμετοχή εκτός συνόρων (σ.σ. Γερμανίας).

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιός κάνει την διάψευση.

Αυτή την φορά η διάψευση είχε και “υπογραφή” της Dominique Leroy μέλος του governing board του ομίλου Deutsche Telekom AG- μάλιστα έγινε στα Μέσα, στο πλαίσιο του Mobile World Cobgress, στην Βαρκελώνη.

Dominique Leroy μέλος Δ.Σ. Deutsche Telekom AG
  •    “Η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο DT, που έχει ανακοινώσει επενδύσεις της τάξεως των 3 δισ. για την επόμενη 5ετία”, ήταν η ρητή απάντηση/θέση της Bελγίδας, που δηλώνει φανατική μαραθωνοδρόμος.
   Από το 2020 στην Deutsche Telekom, με πρότερη θητεία στην Proximus Group, BelgaCom και Unilever.
   Ωστόσο χρηματιστηριακά η ταλαιπωρία για τη μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζεται: νέα διόρθωση -2,91% στα 14,01€ -χαμηλό σχεδόν 2ετίας- για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ για το τέταρτο  τρίμηνο και το δωδεκάμηνο του 2022 ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών σε ό,τι αφορά τη διανομή κερδών.
Η υποχώρηση στη διάθεση κερδών προσέγγισε το 20% καθώς από 500 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 425 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ αφορούν το μέρισμα (0,575 ευρώ /μετοχή) ενώ τα υπόλοιπα θα επιστραφούν στους μετόχους μέσω της αγοράς ιδίων μετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here