Με 9.550 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ισάριθμες οθόνες αναβαθμίζεται για το 2021 ο εξοπλισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά από κεντρικό διαγωνισμό που διενήργησε η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων  του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως Εθνική Κεντρική Αρχή Αγορών.

Η σύμβαση θα αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή της και η παράδοση του εξοπλισμού.

Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού πρόκειται να γίνει προμήθεια:

Για την ΑΑΔΕ, σε επιτευχθείσες τιμές 7.375.958 € (προ ΦΠΑ):

– 7.700 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων

– 600 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) υψηλών επιδόσεων

-8.300 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών.

Για το ΥΠΟΙΚ, σε επιτευχθείσες τιμές  873.880 € (προ ΦΠΑ):

– 1.000 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων

– 1.000 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών.

Για την ΓΓΠΣ, σε επιτευχθείσες τιμές 253.287  € (προ ΦΠΑ):

– 250 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) υψηλών επιδόσεων.

– 250 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών.

Για τις ανάγκες τις ΑΑΔΕ προγραμματίζεται η προμήθεια άλλων 950 ηλεκτρονικών υπολογιστών εντός της επόμενης διετίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε «εξαιρετικά ευτυχής, που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έναν τόσο μεγάλου μεγέθους δημόσιο διαγωνισμό. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Αισθάνομαι υπερήφανος που όλο αυτό έγινε με διαφάνεια και επιτυγχάνοντας πολύ καλές τιμές προς το συμφέρον του δημοσίου».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέφρασε τις ευχαριστίες της ΑΑΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως σημείωσε, «η ΑΑΔΕ συνεχίζει σταθερά την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυσή μας με 10.500 υπολογιστές συμβάλλει τα μέγιστα στη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων μας, ώστε να εξυπηρετούμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τον πολίτη και την επιχείρηση μέσα από νέες ψηφιακές υποδομές, αλλά και να ενδυναμώσουμε το οπλοστάσιό μας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here