Στα 130 εκατ.€ φέρεται να διαμορφώθηκε το 2022, ο κύκλος εργασιών της Creta Farms, από 100+ το 2021.
Από τον Αύγουστο του 2020 και μέσω πτωχευτικής διαδικασίας η Ρεθυμνιώτικη εταιρεία περνά στην Impala Invest, του Δημήτρη Βιντζηλαίου.
Σημαντικό ρόλο για να να μην μπει λουκέτο στην Creta Farms-συνέπεια της εμφύλιας διένεξης των αδελφών Δομαζάκη– είχε διαδραματίσει-τότε- ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (ήταν μάλιστα ο πρώτος που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μετά την αρχική επένδυση 5,5 εκατ.€ του νέου ιδιοκτήτη για την ανανέωση των γραμμών παραγωγής).
Ακολούθησε επίμονη προσπάθεια του επικεφαλής της ελληνικών συμφερόντων ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας για να ξαναέρθει στο προσκήνιο η Creta Farms διεκδικώντας μέσα σε μία 2ετία διπλασιασμό μεριδίων αγοράς.
Μέχρι την ολική επαναφορά πέρυσι.
  • Βέβαια ο Δημήτρης Βιντζηλαίος είναι από τους γνώστες του κλάδου με πολυετή παρουσία στις αγορές της Ν.Α Ευρώπης (λ.χ Βella Bulgaria) ενώ στην ελληνική “χτίζει” μεθοδικά από το 2015-εξαγοράζοντας την Λακωνική Τροφίμων– το 70% της Σερραϊκής-Θρακικής/ΧΑΡΙΝΟ κ.α. ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ΒΙΚΚΗ.
Μάλιστα είχε προηγηθεί η ελάχιστα γνωστή προσπάθεια συνεργασίας με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Νοέμβριος 2014) προκειμένου να υποβάλουν από κοινού πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες της ΝΙΚΑΣ για την εξαγορά-τότε- του πλειοψηφικού πακέτου της αλλαντοβιομηχανίας, συνεργασία που τελικά δεν προχώρησε.
   Σήμερα ο ίδιος οδηγεί στην ολική επαναφορά την Creta Farms υπό την “σκέπη” της Impala Invest ομίλου που επενδύει εκτός από την αλλαντοβιομηχανία στα τυριά, στο ελαιόλαδο, στα ζυμαρικά ενώ από το 2022 αναπτύσσει δραστηριότητα και στις ΑΠΕ.
Κύκλος εργασιών για τον όμιλο, συνολικά 350 εκατ.€ κέρδη EBITDA 35 εκατ. € ενώ απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here