Ένα -ακόμη- διαφορετικό Governing Council αυτό, που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς θα επιχειρηθεί να πείσει τις αγορές πως η ECB είναι ΕΔΩ και η Christine Lagarde παρούσα και ετοιμοπόλεμη.
 ” Ότι χρειαστεί “, από την Γαλλίδα οικονομολόγο, στο πρόσωπο της οποίας Ιταλοί οικονομικοί αναλυτές βλέπουν μία σύγχρονη Jeanne d’ Arc. Δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον αρέσουν ανάλογοι χαρακτηρισμοί στην επικεφαλής της ECB το σίγουρο πάντως είναι ότι μεταξύ της κοινής γνώμης των χωρών του “νότου” ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βλέπει έναν θεσμικό παράγοντα, ο οποίος στέκεται απέναντι στη Merkel και τα γερμανικά συμφέροντα.
Ήδη η ECB έχει παρέμβει 4 φορές σε διάστημα 45 ημερών, μη διστάζοντας να παρεκκλίνει, εντελώς, των πλαισίων που μέχρι τώρα πορευόταν η Κεντρική Τράπεζα. 
    Συστρατεύεται στην προσπάθεια της FeD, της BoJ και της ΒοΕ να διαμορφώσουν συνθήκες χρηματοοικονομικής χαλάρωσης και ευελιξίας.
    Η ECB και η Christine Lagarde θα κάνουν πάλι …whatever it takes. Εάν κρίνουν, πως συντρέχουν λόγοι για άμεση δράση θα ενεργοποιήσουν το “οπλοστάσιο” που έχει η Φρανκφούρτη.
Εάν όχι θα είναι stand by για την πολύ δύσκολη συνέχεια.
    Οι αναλυτές θεωρούν ως δεδομένο, πως η ECB έχει έτοιμη και νέα διεύρυνση του ορίου αγορών ομολόγων, λόγω Covid-19, για επιπλέον 500 ή και 750 δισ. Αλλά και παράλληλη διεύρυνση του πλαισίου επιλεξιμότητας περιουσιακών στοιχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here