Μια απαισιόδοξη πρόβλεψη κάνει ΙΚΕΑ σχετικά με την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, εκτιμώντας πως το πρόβλημα δεν θα έχει ξεπεραστεί τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022.

Μιλώντας στο Bloomberg, o Διευθύνων Σύμβουλος της Inter Ikea, Jon Abrahamsson Ring, ανέφερε: “Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να βγάλουμε προϊόντα από την Κίνα, όπου υπήρχε πολύ περιορισμένη χωρητικότητα”. Kαι πρόσθεσε: “Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο” κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, τόνισε ο CEO. Η περίοδος αυτή διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Αύγουστο. “Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την υποδομή εφοδιασμού.”

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη containers αλλά και το “μπλόκο” στα λιμάνια λόγω των περιορισμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα logistics των λιανοπωλητών. Μεγάλα brands όπως Η&Μ και Αsos, προειδοποίησαν ότι ενδεχομένως να παρατηρηθεί επιβράδυνση στην αύξηση των πωλήσεων και υψηλότερο κόστος.

Ρεκόρ Πωλήσεων

Η Inter Ikea πάντως παρά τη δυσμενή συγκυρία κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 41,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσο για τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια, η ΙΚΕΑ προσανατολίζεται στο μέτρο της απορρόφησης και όχι της μετακύλισης. «Θέλουμε να κάνουμε την Ikea ακόμη πιο προσιτή», δήλωσε ο Ring. Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από προϊόντα χαμηλότερης τιμής, πρόσθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here