Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα «παιχτεί» η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία των ξενοδόχων, με την ευρωπαϊκή αγορά να παραμένει «μουδιασμένη» και λόγω Brexit, ενώ στις κρατήσεις για το ελληνικό καλοκαίρι, στα ξενοδοχεία εμφανίζεται μία πτωτική τάση σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η οποία σε μια επετειακή εκδήλωση γιόρτασε τα 70 της χρόνια, με έτος ίδρυσης το 1949!

«Μας αποκαλούσαν απαξιωτικά «πανδοχείς» και «κάπελες» κι αργότερα,  ο φόβος όλος ήταν τάχα μήπως μετατραπούμε σε «χώρα γκαρσονιών», ανέφερε με αφορμή τα «γενέθλια» της ΠΟΞ ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε πως ύστερα ήρθε η ίδια η ζωή κι έδωσε τις απαντήσεις:

  • «Στην πιο μεγάλη κρίση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας,  με τη χώρα να καταρρέει και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση, ο ξενοδοχειακός κλάδος έγινε το στήριγμα πάνω στο οποίο ακούμπησε η Ελλάδα. Έγινε το ξενοδοχείο καταλύτης για την ανάταξη της οικονομίας και πυλώνας για τη συνοχή της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here