Στη δημιουργία του «κρατικού Τειρεσία» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του 2nd NPL Summit (#npl19 – http://npl.ethosevents.eu), ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με σκοπό τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών του Δημοσίου.

Όπως επεσήμανε, ο μηχανισμός αυτός βρίσκεται ήδη στα σκαριά, με στόχο την συλλογή όλων των απαιτούμενων στοιχείων για την ορθή αξιολόγηση των οφειλετών. Σε δεύτερη φάση, τα δεδομένα αυτά (προστασία προσωπικών δεδομένων) θα διασταυρώνονται με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ, ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις για τους οφειλέτες.

Αναμένονται επιθετικά μέτρα για όσους αποδειχτούν στρατηγικοί κακοπληρωτές με άμεσες ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ στις προθέσεις της πολιτείας είναι η στήριξη των πραγματικά ευάλωτων ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται εξάλλου οι προσπάθειες για την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω νέας πλατφόρμας. Στόχος είναι ο συγκερασμός όλων των στοιχείων (οφειλές σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, λοιπούς φορείς), για την ορθή αξιολόγηση του προφίλ ενός οφειλέτη.

 Δείτε επίσης: Ο Υπουργός Οικονομικών στο NPL Summit: Ευχάριστες εκπλήξεις επιφυλάσσει ο Ηρακλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here