Η Danaos Corporation, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες-ιδιοκτήτες από τους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, ανακοίνωσε την παραγγελία 4 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 7.200 TEU.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο Daehan Shipbuilding στην Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν στη Danaos το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τα νέα containerships θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη μεθανόλη, διαθέτοντας μηχανές διπλού καυσίμου και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) σε σχέση με τα πρότυπα εκπομπών Tier III και τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) Phase III.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δρ. Γιάννης Κούστας, σχολίασε σχετικά:

  • «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.200 TEU.
  • Αυτά τα πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών και θα είναι έτοιμα για χρήση μεθανόλης ως καυσίμου.
  • Με αυτή την εντολή η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.
  • Οι τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση στις τιμές των καυσλιμων που θα συνεχιστεί και στο στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα σχετικά με τη διαθεσιμότητα πράσινων καυσίμων, ακολουθούμε μια στρατηγική επένδυσης στα πιο αποδοτικά πλοία μαζί με συστήματα που θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος καυσίμου διατηρώντας την επιλογή τροποποίησης των πλοίων σε χρήση πράσινης μεθανόλης όταν το καύσιμο θα είναι διαθέσιμο.
  • Αυτή η στρατηγική εξαλείφει τον κίνδυνο τεχνικής απαξίωσης, ενώ προσφέρει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα οφέλη στο μέτωπο του κόστους καυσίμου. Επιπλέον, το τμήμα μεσαίου μεγέθους είναι αυτό που είναι πιο ανεπαρκές και θα χρειαστεί αντικατάσταση.
  • Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με έμφαση στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ