Νέα ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων για τον νέο κοροναϊό, που έγινε από ερευνητές της σχολής δημόσιας υγείας του Johns Hopkins, δείχνει ότι ο μέσος χρόνος επώασης του κοροναϊού είναι 5,1 ημέρες.

Συνεπώς, η περίοδος καραντίνας των 14 ημερών, που χρησιμοποιείται από τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο είναι εύλογη, με στόχο τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών για άτομα με πιθανή έκθεση στον κοροναϊό.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν χθες στο περιοδικό Annals of Internal Medicine. Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν 181 περιπτώσεις από την Κίνα και άλλες χώρες που εντοπίστηκαν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου και περιλάμβαναν πιθανές ημερομηνίες έκθεσης και εμφάνισης συμπτωμάτων.

Η ανάλυση δείχνει ότι περίπου το 97,5% των ανθρώπων που αναπτύσσουν συμπτώματα μόλυνσης από SARS-CoV-2 θα το πράξουν εντός 11,5 ημερών από την έκθεση. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι για κάθε 10.000 άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα για 14 ημέρες, μόνο περίπου 101 θα αναπτύξουν συμπτώματα μετά την απελευθέρωσή τους από την καραντίνα.

virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here