Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και μετά την επιβεβαίωση επτά νέων κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα έξι από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τα ήδη γνωστά ενώ για το ένα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προήλθε.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, η ακύρωση συνεδρίων για τέσσερις εβδομάδες, η αναστολή σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι θα κλείνουν κατά περίπτωση οι σχολικές μονάδες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έφεραν νέα σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 και από εκείνη την ώρα άρχισε η αναμονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here