Την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, τραπεζών και βενζινάδικων, την αναστολή δακτυλίου έως τις 30 Απριλίου και καραντίνα 14 ημερών για τους ξένους επισκέπτες ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ανυπόστατα τα περί καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως παραπληροφόρηση τις φήμες που διακινούνται για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. “Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, ανέφερε και υπενθύμισε πως θα υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβιάζουν τα μέτρα.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει να μείνουν ανοιχτοί οι ιεροί ναοί μόνο για ατομική λατρεία και την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων μόνο με τον ελάχιστο κόσμο”, τόνισε η κ. Πελώνη, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τι μέλλει γενέσθαι εάν η Ιερά Σύνοδος δεν αποφασίσει το κλείσιμο των ναών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πράξει, σε κάθε περίπτωση, ό,τι χρειαστεί.

Περί αισχροκέρδειας στην αγορά

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας σε τρόφιμα και είδη υγιεινής. “Υπάρχουν εγκύκλιοι για ελέγχους σε ολόκληρη την αγορά. Εξετάζονται μέτρα για τους επιτήδειους”, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός, έχοντας έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, έχει εξεταστεί για τον κορονοϊό και είναι αρνητικός. “Αρνητική είναι και η οικογένειά του. Έχουν εξεταστεί και άλλα μέλη του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης, όλοι είναι αρνητικοί”, τόνισε.

Ενισχύεται το σύστημα υγείας

Η κ. Πελώνη υπενθύμισε ότι, μετά από σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση των συνεπειών στην πραγματική οικονομία και τον χώρο της εργασίας. “Ξεκινήσαμε από την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, με πρόσθετα κονδύλια, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη το υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ, για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Οι προσλήψεις έχουν ήδη αρχίσει. Έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ”, είπε. Παράλληλα, ανέφερε ότι ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό, ενώ και ιδιώτες θέτουν τις δυνατότητές τους στην υπηρεσία του Δημοσίου. “Σήμερα αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται στο ΕΣΥ για νοσοκομειακή κάλυψη περιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού. Εκμισθώνεται σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥ, το Ιδιωτικό Κέντρο ΑΤΤΙCΑ στην Ελευσίνα, για τις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊου”, σημείωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here