Η μετοχή της Louis Vuitton (LVMH), της πιο «λαμπερής» εταιρείας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο βούλιαξε ξαφνικά με πτώση 5%. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες; Μπορεί, αλλά η μετοχή έχει ήδη ενισχυθεί περίπου 24% φέτος, με άλλα λόγια έχουμε ένα διεθνές blue chip που μέχρι τώρα έδινε μεγάλα κέρδη. Κάπως έτσι σκαρφάλωσε στην κορυφή ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Μπερνάρ Αρνό.

Το θέμα όμως είναι ότι παρατηρήθηκε μία τάση συνολικά για τον κλάδο της πολυτέλειας στις αγορές. Υποχώρησαν και οι μετοχές των Hermes και Kering (μητρική του ομίλου Gucci) κατά 6,5% και 3% αντίστοιχα.

Κάπως έτσι χάθηκαν κάπου 30 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης σε μία μέρα. Βοήθησε η προσδοκία για το άνοιγμα της Κίνας, ωστόσο από τη Deutsche Bank λένε ότι η επιβράδυνση στις ΗΠΑ προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία. Τι είναι σωστό; Ή μήπως οι μετοχές ανέβηκαν ήδη αρκετά για φέτος;

Οι μετοχές της Kering σημείωσαν άνοδο 12% φέτος, η άνοδος της LVMH έφθασε το 24%, ενώ της Hermès έχει ενισχυθεί κατά 33%, ξεπερνώντας όλες σε άνοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here