Η ελληνική αγορά συνέχισε να εκπλήσσει κινούμενη κόντρα στο ρεύμα της πτωτικής τάσης των ξένων αγορών. Σε άλλες περιόδους αναταράξεων στο εξωτερικό, η εγχώρια αγορά θα έμπαινε αμέσως σε ταλαιπωρία, καθώς η χαμηλή εμπορευσιμότητα επέτεινε την ένταση των ρευστοποιήσεων. 

Ο λόγος αυτής της υπεραπόδοσης βρίσκεται στα αποτελέσματα και την προοπτική που διαμορφώνεται για την τρέχουσα χρήση. Τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου των Coca-Cola, Μυτιληναίου και Τράπεζας Πειραιώς έδειξαν ότι οι περσινές επιδόσεις-ρεκόρ δεν ήταν μόνο λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών, αλλά έχουν και αυξητική συνέχεια. 

Οι μετοχές φθηναίνουν εκ των έσω, οι πολλαπλασιαστές κερδών πέφτουν από τον αριθμητή και οι μερισματικές αποδόσεις που θα διανεμηθούν στους επόμενους δύο μήνες λειτουργούν ανασταλτικά στην εκδήλωση ρευστοποιήσεων. Αν τα βαριά χαρτιά της αγοράς δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης και η συμπεριφορά τους προσδιορίζεται από τα επιμέρους στοιχεία της κερδοφορίας τους, τότε το καθοδικό περιθώριο είναι περιορισμένο και οι πωλήσεις έχουν τοπικό χαρακτήρα. 

Στους παράγοντες που έχουν παίξει ρόλο σε αυτήν την ανθεκτική εικόνα θα πρέπει να επισημανθούν και οι συσχετισμοί δυνάμεων όπως προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς φαίνεται να μειώνεται το ρίσκο ακυβερνησίας. Ως εκ τούτου, οι συμμετέχοντες κινούνται πιο επιλεκτικά, διατηρώντας παράλληλα τη θετική οπτική για τις υφιστάμενες θέσεις τους στην ελληνική αγορά.

Από ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here