Ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου ώστε να εξυπηρετεί τη νέα εποχή του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σχεδιάζει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρομικών ακινήτων και τροχαίου υλικού.

Η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την αξιολόγηση της ανάγκης αναβάθμισης του στόλου οχημάτων λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η μελέτη, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, αποβλέπει στην εξέταση εναλλακτικών λύσεων σχετικά με την ανανέωση του στόλου καθώς και τη διερεύνηση παραγωγικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν τη δυνατότητα κατασκευής σιδηροδρομικών οχημάτων.

Επίσης εξετάζονται οι επιπτώσεις της ανανέωσης του σιδηροδρομικού στόλου στην οικονομία, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την αύξηση της απασχόλησης. Βασικές προτεραιότητες της μελέτης αποτελούν η αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών ασφάλειας, άνεσης, αξιοπιστίας και διευκόλυνσης των επιβατών, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και φυσικά τα στοιχεία κόστους.

Στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό να είναι εφάμιλλο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, καθώς προγραμματίζει να επενδύσει τα επόμενα έτη σημαντικούς πόρους για την αναβάθμισή του. Τα οφέλη από τις επενδύσεις αυτές θα είναι σημαντικά για τις υπηρεσίες προς τους επιβάτες, τη μεταφορά εμπορευμάτων και το περιβάλλον.

Ο στόλος που διαχειρίζεται, η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελείται από 3.752 οχήματα (κινητήριες μονάδες καθώς και εμπορευματικά και επιβατικά οχήματα). Το μεγαλύτερο μέρος του μισθώνεται και χρησιμοποιείται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και την Rail Cargo Logistics Goldair που αποτελεί τον δεύτερο μισθωτή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here