Ενα 10ετές συμβόλαιο για όλο το αθλητικό στοίχημα διεκδικεί η Intralot στην Τουρκία, μέσω της κοινοπραξίας που έχει με την Turkcell.

Αντίπαλοι της, στον διαγωνισμό προσφορών, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου είναι οι αμερικανικές IGT (συγχώνευση με την Lottomatica ) και Scientific Games με τις οποίες διαγκωνίζεται ήδη και στην αγορά στοιχηματισμού των ΗΠΑ.
Ο διαγωνισμός είναι πολύ υψηλής προτεραιότητας για την Intralot, καθώς το payout στο συμβόλαιο θα είναι 70%, (από 50% προηγουμένως) εξέλιξη που θα εκτινάξει τζίρους και κερδοφορία δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς (του 50%) η τουρκική αγορά υπολογίζεται σε 12 δισ. τουρκικές λίρες (περίπου 2 δισ. ευρώ).

  • Ο προτιμώμενος πλειοδότης θα είναι αυτός που θα προσφέρει την χαμηλότερη προμήθεια βασισμένη στα συνολικά στοιχήματα. Σημειωτέον, πως στο 6μηνο η αγορά της Τουρκίας απέφερε έσοδα 92 εκατ. € και EBITDA 39 εκατ. € παραμένοντας ίσως η πιο κερδοφόρα σύμβαση για την εισηγμένη.

Η ανανέωση του τουρκικού συμβολαίου θα αποτελέσει ορόσημο για την ανάκαμψη της Intralot, ενισχύοντας την προβολή όσον αφορά την απόδοση των κερδών του ομίλου μεσοπρόθεσμα, αναφέρουν πηγές της εταιρείας κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τις εργώδεις προσπάθειες των Κωνσταντίνου Κόκκαλη και Αντώνη Κεραστάρη. 

  • Παράλληλα στο εσωτερικό η προοπτική μίας συμμαχίας με τον ΟΤΕ (για το διαδικτυακό στοίχημα) βρίσκεται, απ΄ότι μαθαίνω, σε πολύ καλό δρόμο με εκατέρωθεν επαφές και σχεδιασμούς με τις δύο πλευρές και αυτό που περιμένουν είναι η απάντηση της Ευρωπαικής Επιτροπής στο σχετικό νομοσχέδιο που αποστέλλει η Αθήνα.

Και σε αυτό το μέτωπο, οι πληροφορίες μου, θέλουν να υπάρχουν εξελίξεις ίσως και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here