Στροφή στις θαλάσσιες μεταφορές κάνει ο γίγαντας του e-commerce, Amazon. Στο πλαίσιο των συντονισμένων της προσπαθειών για αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο μεταφοράς containers, με μια πιο eco-friendly προσέγγιση.

H Αmazon συνεργάζεται με την ιταλική Grimaldi για την εκτέλεση θαλάσσιων μεταφορών αγαθών μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας.

Προσφάτως, συνέδεσε τα logistics της στη Γερμανία και την Πολωνία με τα σουηδικά λιμάνια Helsingborg, Nynasham και Trelleborg μέσω της σουηδικής ναυτιλιακής εταιρείας «Stena Line».

«Αναζητούμε πάντα καινοτόμους τρόπους μεταφοράς πακέτων για τους πελάτες μέσω μεθόδων που εκπέμπουν λιγότερο άνθρακα», δήλωσε η country manager της Amazon Sweden, Gulfem Toygar.

Σχεδόν οι μισές μεταφορές αποθεμάτων της Amazon μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας μεταφέρονται πλέον δια θαλάσσης. Όσον αφορά τις μεταφορές στη Σουηδία, η Amazon εκτιμά ότι περιορίζει περίπου το ένα τέταρτο των εκπομπών άνθρακα για τα ταξίδια παράδοσης της επόμενης ημέρας.

«Η Amazon θα μεταφέρει χιλιάδες φορτηγά μεταξύ των αποθηκών της δια θαλάσσης στην Ευρώπη, εξοικονομώντας χιλιάδες τόνους εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Helder Velho, αντιπρόεδρος για τις επίγειες μεταφορές της Ε.Ε,και πρόσθεσε ότι:

«Οι θαλάσσιες διαδρομές είναι πιο αποτελεσματικές, εκπέμπουν λιγότερο άνθρακα και , σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ταχύτερος τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here