Αφίξεων συνέχεια λίγο προτού υποδεχτούμε το 2020, από το κέντρο, το Παγκράτι και το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.
Goya, Γλυφάδα
Το ολοκαίνουργιο restaurant bar που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στη Γλυφάδα έχει τη σφραγίδα του ομίλου Σταθοκωστόπουλου και μας ταξιδεύει διακοσμητικά στους τροπικούς. Τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις δημιουργεί ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εκλεκτές κοπές κρεάτων, αρκετές εκ των οποίων ωρίμανσης, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κοκτέιλ στη μπάρα, οι afro house μουσικές αλλά και κάποια live.
Lost, Παγκράτι
Στιλάτος χώρος, που συνδυάζει το industrial ύφος με τις ρετρό αναφορές στη δημοφιλή πιάτσα της Αρχελάου. Οι πολυσυλλεκτικές γεύσεις έχουν επιρροές από διάφορες κουζίνες του κόσμου κι ενθαρρύνουν τη λογική της μοιρασιάς, συνοδεία μιας εκλεκτής συλλογής από μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας.
Royal Monkey, Κηφισιά
Ένα όμορφο all day bar-restaurant σε colonial ύφος, «κρυμμένο» στην οδό Λεβίδου, αφηγείται τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του βασιλιά πιθήκου στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Σε ανάλογο fusion και πολυσυλλεκτικό ύφος βρίσκονται οι ιδιαίτερες γεύσεις με τη σφραγίδα του Ηλία Σκουλά αλλά και τα signature cocktails που δημιουργεί ο Αναστάσιος Τσάμης.
Brasserie Lorraine, Κολωνάκι
Ένα ατμοσφαιρικό γαλλικό εστιατόριο με μοντέρνα αύρα από τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιάννη Μωράκη στο χώρο του πάλαι ποτέ «Mohnblumchen» στη Δεξαμενή. Γεύσεις με κλασικό à la francaise πρόσημο, εκσυγχρονισμένες από τον σεφ και στενό συνεργάτη του Μιχάλη Νουρλόγλου, τον Παναγιώτη Ζώκο.
Stories, κέντρο
Με μεγάλα παράθυρα περιμετρικά, το rooftop εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Editor Athens» χαρίζει ωραία θέα στο αστικό τοπίο και urban ζεστασιά χάρη στο στοιχείο του φυσικού ξύλου που πρωταγωνιστεί. Επικεφαλής στην ανοιχτή κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας, που προτείνει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με comfort χαρακτήρα κι έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες.
Ρόδακας, Μετς
Ένα παλιό σπίτι στην περιοχή του Μετς μετατράπηκε σε ξεχωριστό μικρό εστιατόριο, διατηρώντας ατόφια διακοσμητικά στοιχεία του παρελθόντος. Την αστική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι ανάλογες γεύσεις, που επιμελείται ο γνωστός σεφ Γιάννης Στανίτσας και σερβίρονται σε τρία διαφορετικά δωμάτια με καλοστρωμένα τραπέζια.
Πηγή: ΑΠΕ/Αθηνόραμα