Μπορεί να έχουν περάσει 8 μήνες από τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για διαγωνισμούς σε 17 δήμους της χώρας, ωστόσο, σχεδόν μηδενική χαρακτηρίζεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί.
Αιτία οι αναβολές λόγω προσφυγών…
Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαγωνισμούς που αφορούν 17 μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στο 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναγγελία είχε γίνει με σκοπό να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι λίγοι διαγωνισμοί που προχωρούν, και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 17 δήμων που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, πάνε από αναβολή σε αναβολή και από προσφυγή σε προσφυγή

Αξιοσημείωτα παραδείγματα αποτελούν διαγωνισμοί όπως αυτός στη Ζάκυνθο με έναν μοναδικό υποψήφιο με καθυστέρηση κοντά ένα χρόνο τώρα.

Στον δήμο Τρικκαίων, που προωθεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, για την εξυπηρέτηση της Δυτικής Θεσσαλίας, η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών μεταφέρθηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Κέρκυρα ο διαγωνισμός, επίσης για μια μεγάλη μονάδα, έχει παγώσει εξαιτίας προσφυγών στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών από υποψηφίους που θεωρούν πως περιέχει φωτογραφικές διατάξεις.

Σημειώνεται ότι στο ΥΠΕΝ είχαν ανακοινώσει πως μέχρι τον φετινό Δεκέμβριο θα είχαν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί σε Δυτική Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Λαμία, Βόρειο Εβρο, Λέσβο, Χαλκίδα, Λάρισα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Σητεία, Χερσόνησο, Μύκονο, Φωκίδα, Ανδρο, Τήνο και Κεφαλονιά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here