Νέο μήνυμα ήρθε από τους “θεσμούς” στην Ελλάδα αυτή τη φορά μέσω του τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Το πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης συνδέεται με το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους που θέλει, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

  • «εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από αυτή που εφαρμόζουμε σε άλλες χώρες».

Με συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει πρόσθετα χρήματα, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Οι αγορές παρακολουθούν (την Ελλάδα) πολύ προσεκτικά, αλλά αν (συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις) πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σύντομα θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των Stress test των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι η τρέχουσα ανησυχία που παρατηρείται στις αγορές λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων είναι τάση που παρατηρείται στις ΗΠΑ και είναι απίθανο να βλάψει τις ελληνικές τράπεζες.

«Στην Ευρώπη δεν είχαμε αστάθεια. Η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική», σημείωσε.

«Για παράδειγμα, δεν βλέπω κανένα αντίκτυπο στην Ελλάδα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά επιτόκια στη δευτερογενή αγορά ήταν σταθερά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here