Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία μετά το μπαράζ των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σε χαμηλό διετίας υποχωρεί ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς η οικονομία έχει επιβραδυνθεί από το 0,3% που είναι ο ρυθμός ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο και που σύμφωνα με σημερινά στοιχεία αναθεωρήθηκε πτωτικά από την προηγούμενη εκτίμηση του 0,4%.

Η στατιστική υπηρεσία INSEE ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 102 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 105 τον προηγούμενο μήνα – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Η εμπιστοσύνη στον λιανικό κλάδο έχει πληγεί σοβαρά μετά τις χειρότερες αναταραχές εδώ και δεκαετίες στο Παρίσι από τους διαδηλωτές με τα ‘κίτρινα γιλέκα’ κατά τη διάρκεια της κρίσιμης για τους εμπόρους περιόδου πριν από τα Χριστούγεννα. Ο δείκτης για τον κλάδο λιανικού εμπορίου μειώθηκε στις 100 μονάδες από τις 107, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Πολλές επιχειρήσεις στο κέντρο του Παρισιού αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές τα Σάββατα, αφού σε κάποιες από αυτές προκλήθηκαν υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Οι διαδηλώσεις έπληξαν επίσης τα ξενοδοχεία στον Νο1 τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, με τα τουριστικά καταλύματα του Παρισιού να χάνουν έσοδα 18 εκατ. ευρώ από ακυρώσεις κρατήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here