Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, η κερδοφορία και η φορολογία αποτελούν δύο από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που καθορίζουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης. Ωστόσο, γύρω από αυτά τα θέματα έχουν διαμορφωθεί πολλοί μύθοι και παρερμηνείες, οι οποίοι συχνά δημιουργούν σύγχυση και παρανοήσεις για τους επιχειρηματίες. Από την αντίληψη ότι οι υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις αναπόφευκτα μειώνουν τα κέρδη, έως τον μύθο ότι η κερδοφορία εξασφαλίζει αυτομάτως τη φορολογική ευρυζωνικότητα, το πεδίο είναι γεμάτο παγίδες και λανθασμένες προσεγγίσεις. 

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένo του στο studio φορολογιστικό σύμβουλο Χρήστο Γιοβανούδη συζητούν για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και απαντούν σε μύθους για την φορολόγησή τους ώστε να φωτίσουν τις αλήθειες και να παρέχουν μια πιο σφαιρική κατανόηση της σχέσης μεταξύ κερδοφορίας και φορολογίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διευκρινίστηκε η διαφορά μεταξύ τζίρου και κερδοφορίας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση σε «ξαφνικό θάνατο». Παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις για την αύξηση της κερδοφορίας, καθώς και στρατηγικές για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης πληρωμών που δημιουργούν προβλήματα ρευστότητας. Επιπλέον, διακρίθηκε η κερδοφορία με βάση τον τύπο επιχείρησης, είτε αυτή αφορά προϊόντα είτε υπηρεσίες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνοπτική ανάλυση των πιο σημαντικών χρηματοοικονομικών δεικτών που πρέπει να παρακολουθεί κάθε επιχείρηση. Στο τελευταίο σκέλος της συζήτησης, έγινε εμπεριστατωμένη αναφορά στον φορολογικό σχεδιασμό, ο οποίος φαίνεται να είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε επιχειρηματία, υπό την προϋπόθεση ότι έχει διαμορφωθεί σωστά. Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε το PnL (Profit & Loss statement) στους τηλεθεατές.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 190 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται 

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση 

επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 190 «Κερδοφορία & Φορολογία Επιχειρήσεων. Μύθοι & Αλήθειες» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/kerdoforia-forologia-epicheiriseon-mythoi-kai-alitheies/ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ